linkedin video.syddjurs.dk
Hollandsk delegation i Friland - Gentænk Landsbyen Aarhus 2017
En hollandsk delegation fra Leeuwarden besøgte 20.-22. april Syddjurs Kommune og fik rundvisning på bl.a. Friland og i Feldballe - Årstes Landsby.
Embed video
Sand/Harbo på Kulturhotellet
Play
00:28
Sand/Harbo på Kulturhotellet
Duoen Sand/Harbo (Ivan Sand og Torben Harbo) sørgede for en festlig og hyggelig aften i caféen på Kulturhotellet i Rønde. Musik i Rønde havde dækket pænt op, og der måtte tages ekstra stole i brug for at få plads til alle.
Jernhatten - drone og stier
Play
01:41
Jernhatten - drone og stier
Familiekoncert med Moussa Diallo Trio
Play
01:59
Familiekoncert med Moussa Diallo Trio
Klip fra Moussa Diallo Trios familiekoncert i Spil Dansk Ugen. Moussa Diallo fortalte historier i Kulturhotellets café og hyggede om børn og voksne med iørefaldende sange, spillet på afrikanske instrumenter. Moussa Diallo kommer oprindeligt fra Mali men har boet i Danmark siden 1970'erne.
BENNY på Kulturhotellet i Rønde
Play
02:53
BENNY på Kulturhotellet i Rønde
Kulturhotellets teatersal var fyldt til sidste plads, da Allan Høier, akkompagneret af Erik Exel Wessberg, underholdt med den underholdende og rørende cabaret om nys afdøde Benny Andersens liv og sange. Reportage fra "Musik i Røndes" arrangementet, der er del i Spil Dansk Ugen, støttet af Syddjurs Kommune.
Rapolitics - hiphop og demokratisk mod
Play
02:44
Rapolitics - hiphop og demokratisk mod
De to ungegrupper, Syddjurs Egnsteaters Værelze 313 og Demorådet, mødtes fire timer på Kulturhotellet i Rønde med to rapcoaches fra organisationen Rapolitics. Under temaoverskriften "Hiphop og demokratisk mod" lærte deltagerne gennem workshoparbejde at omsætte tanker og meninger til rim og rap-tekster. Arrangementet er en del af Spil Dansk Ugen.
Klassisk musik i Børnehøjde
Play
02:14
Klassisk musik i Børnehøjde
En koncert for børnenes forældre afsluttede samarbejdsprojektet "Klassisk i Børnehøjde" mellem børnehaven Kastanjehuset i Mørke og Kulturskolen Syddjurs. På Solgården i Mørke kunne forældrene opleve den glæde og fordybelse i musikken, som er kommet ud af rytmikundervisning og workshops på Kulturskolen og Kastanjegården. Børnene har mødt den klassiske musik live, har lyttet og spillet på rigtige instrumenter og alle har uanset alder haft uforglemmelige oplevelser sammen.
Allehelgen for børn
Play
02:22
Allehelgen for børn
Videomontage fra "Allehelgen for børn" i Bregnet Kirke. Familiegudstjeneste med sognepræst Anne Marie Toldbod, arrangeret i samarbejde med spejdere, kor, Syddjurs Kommune, Kulturskolen Syddjurs og Kulturring Østjylland. Efter gudstjenesten var der kreativ workshop, med Mette Damkier Høffding fra Kulturskolen, og kirkegårdsløb med let frokost til at tage med rundt på løbet.
Frivillig Fredag 2018
Play
02:12
Frivillig Fredag 2018
Frivillig Fredag med fritidsmesse blev i år fejret i Rønde Idrætscenter med aktiviteter, underholdning og konkurrencer under mottoet: "Her er vi seje sammen". 37 foreninger var repræsenteret på fritidsmessen, hvor Cirkus Aroma i pauserne underholdt og lavede cirkusworkshop for børn og barnlige sjæle. Desuden var der opvisning i dans - Sigøjnerdans (under ledelse af Jette Nitzsch), seniordans (Dora Andersen) - samt Thorsager & Omegns Folkedanserforening Arbejdsgruppen bag Frivillig Fredag er Vicki Richter Autsen (Rønde Idrætscenter), Torben Lave (Rønde distriktsråd), Helle Pedersen og Anna S. Jørgensen (Frivilligrådet) samt Pia Foldager (Syddjurs Kommune).
Mikkelsdag på Rugaard
Play
02:16
Mikkelsdag på Rugaard
Videomontage fra Mikkelsdagsfejring 2018 på Rugaard Gods. Gruppen Phønix stod for musik og dans, Børnekulturklubben Davs Klaus arrangerede dans, leg og fortalte historier. Naturildsjæl Anita Søholm lavede æblesuppe sammen med de deltagere, som havde lyst til at være med. Høstfesten var arrangeret af Syddjurs Kommune i samarbejde med Kulturring Østjylland og Landsbyfællesskabet Østdjurs.
Booktalk - ny inspiration for læseheste
Play
01:23
Booktalk - ny inspiration for læseheste
Booktalk - hvor bibliotekarerne anbefaler gode bøger over en kop kaffe på en hyggelig aften - er én blandt talrige biblioteksaktiviteter hen over efteråret. Reportage fra den første booktalk i Kolind. Læs mere om de mange aktiviteter i den trykte pjece eller på https://syddjursbibliotek.dk/
Fællessang i Kolind+
Play
01:59
Fællessang i Kolind+
Reportage fra fællessang i Kolind+ hvor biblioteket hver onsdag fra klokken 10 til 11 inviterer til fællessang og efterfølgende kaffehygge. I øjeblikket er der især kvinder i koret. Begge køn er meget velkomne. https://syddjursbibliotek.dk/
Historisk dykke-event
Play
00:48
Historisk dykke-event
Lørdag 25. august er der igen mulighed for at se historisk dykning - i forbindelse med European Historical Diving Event ved Fregatten Jylland. Dykkehistorisk Selskab trak under Ebeltoft Kystkultur Festival mange interesserede til The Island for at se dykning med historiske dykkeapparater. Her er en chance for at se eller gense dykkerne iført det historiske udstyr.
Kystkultur Festival 2018
Play
01:59
Kystkultur Festival 2018
Reportage fra Ebeltoft Kystkultur Festival 2018
Sommeraktiviteter på Karpenhøj Naturcenter
Play
01:12
Sommeraktiviteter på Karpenhøj Naturcenter
Reportage fra Karpenhøj Naturcenter, hvor naturvejleder Mette Foged hjalp børnefamilierne i gang med at fange sommerfugle og andet, der kan findes i selv den for tiden så afsvedne natur.
Modelbåde i fregatbassinet
Play
01:26
Modelbåde i fregatbassinet
Fregatten Jyllands modelskibsudstilling i Ebeltoft fik tirsdag en ekstra dimension, da Midtfyns Modelbånd Klub stillede op med et bredt udvalg af medlemmernes fine modelbåde. Fregatten Jylland havde opstillet et bassin, hvor også børnene kunne søsætte de små skibe, de selv havde samlet. Arrangementet gentages 24. juli.
Ridelejr i Kongsvad Rideklub Thorsager
Play
01:52
Ridelejr i Kongsvad Rideklub Thorsager
To gange i løbet af sommeren gennemfører Kongsvad Rideklub Thorsager ridelejr for otte-ti børn. Børnene og de voksne frivillige hygger sig, og børnene får bl.a. undervisning i dressur og spring.
Sommeraktiviteter på Glasmuseet Ebeltoft
Play
01:56
Sommeraktiviteter på Glasmuseet Ebeltoft
Glaspustning er en af de mange aktiviteter, man som gæst kan deltage i denne sommer på Glasmuseet Ebeltoft. Vi mødte Clara og Oscar, som prøvede kræfter med glasset, hjulpet af museets hyttemester (glaspuster) Jean Thebault.
Med vægterne på rundtur i Ebeltoft
Play
03:38
Med vægterne på rundtur i Ebeltoft
I sommerperioden kan man hver dag klokken 20, 21 og 22 møde de syngende vægtere ved det gamle rådhus i Ebeltoft og følge dem rundt i byen. Vægterne Ole Bisp og Lars Hastrup fortæller om vægtergerningen før og nu.
Sommercamp på Kulturskolen Syddjurs
Play
01:52
Sommercamp på Kulturskolen Syddjurs
Reportage fra Kulturskolen Syddjurs' sommercamp på Kulturhotellet i Rønde, hvor danske og udenlandske feriebørn mellem ni og 16 år hygger sig med dans, musik, teater og grafik. Det hele slutter på fredag, hvor forældre og søskende kan komme og se, hvad ugen har lært deltagerne.
Arkitekturworkshop i containeren
Play
02:06
Arkitekturworkshop i containeren
Børnekulturhuset i Aarhus afvikler i samarbejde med kommunen workshops i Det Mobile Arkitekturværksted. Containeren, der står tæt på Fregatten Jylland i Ebeltoft, er fuld af inspirerende materialer til at bygge af. Børnene arbejder ud fra spørgsmålet: "Hvis byen var din, hvordan ville du så den designe den, så der er plads til alle". Vi møder i indslaget arkitekt Trine Folmer og drengen Aksel Dunn, som har gode idéer til byudvikling.
Kong Menveds Marked 2018
Play
02:58
Kong Menveds Marked 2018
Stemningsmontage fra Kong Menveds Marked på Sdr. Stegeløkke ved Kalø Slotsruin juni 2018.
Rønde Amatørteater
Play
01:45
Rønde Amatørteater
Rønde Amatørteater fylder 70 i år. Årets Kaløspil hedder "Et Molbo Eventyr". Vi har fulgt en prøve i en lade i Skrejrup og talt med instruktør og manuskriptforfatter. Der spilles teater ved Kalø Slotsruin i sidste halvdel af uge 30. Billetter kan i år købes på go-syddjurs.dk - og ved indgangen. Læs mere om forestillingen her: https://www.facebook.com/roendeamatoerteater/
Opstart af fælles klimatilpasningsprojekt for Grenåens opland
Play
01:19
Opstart af fælles klimatilpasningsprojekt for Grenåens opland
Djurs Rally - reportage fra Kolind og omegn
Play
02:03
Djurs Rally - reportage fra Kolind og omegn
Reportage fra 4. afdeling af DM i Rally, arrangeret af Randers Auto Sport med støtte fra bl.a. Syddjurs Kommune. Viceborgmester Claus Wistoft sendte bilerne af sted fra Kolind+ hvorfra de 65 rallybiler på grus- og asfaltveje kørte alt hvad remmer og tøj kunne holde. Interview med løbsleder Carsten Møller og formanden for Kolind Handelsstandsforening, Jørn Schmidt. Mere om Djurs Rally: https://www.facebook.com/groups/1429642797165135/about/
Genforeningsstenene restaureres
Play
03:09
Genforeningsstenene restaureres
Rundt omkring i Syddjurs Kommune står 19 genforeningsmindesmærker, der markerer genforeningen af det nordslesvigske område med Danmark 15. juni 1920. De fleste af disse vidnesbyrd om den folkelige nationalitets- og fællesskabsfølelse er rejst på lokalt initiativ i de enkelte lokalsamfund. Op til markeringen af 100-året for genforeningen har byrådet besluttet at få restaureret mindesmærkerne i Syddjurs Kommune. Stenkonservator Mette Westergaard Nielsen fortæller om arbejdet.
Outdoordag på Horisonten i Ebeltoft
Play
01:40
Outdoordag på Horisonten i Ebeltoft
Flere hundrede deltagere havde en dejlig dag på Horisonten i Ebeltoft, hvor foreninger, frivillige og professionelle outdoor-virksomheder sammen arrangerede en dag fyldt med muligheder for aktivitet på vandet og inde på land. Reportage hvor Thomas Kjerstein fra Ebeltoft Outdoor fortæller om de mange muligheder, som Horisonten byder på.
Når handicap bliver et plus
Play
00:33
Når handicap bliver et plus
Det kan i nogle tilfælde være et plus at have et handicap, fortæller Mai Wied, Djurslands Folkehøjskole. Egnsspillet Tågen i Bakkerne har premiere udendørs i dødishullet Tremosegård på Mols 24. maj og spiller frem til 27. maj. Se mere på https://www.taagenibakkerne.dk/
Tågen i Bakkerne klar til premiere 24. maj
Play
02:13
Tågen i Bakkerne klar til premiere 24. maj
Egnsspillet Tågen i Bakkerne har premiere udendørs i dødishullet Tremosegård på Mols 24. maj og spiller frem til 27. maj. Interview med stykkets primus motor, forfatter m.v. Mai Wied, Djurslands Folkehøjskole. Se mere på https://www.taagenibakkerne.dk/
Tilbageblik på Aprilfestival
Play
01:55
Tilbageblik på Aprilfestival
Aprilfestival 2018 i Syddjurs Kommune lakker mod enden. Lederen af Syddjurs Egnsteater, Hege Tokle, ser tilbage på en vellykket festival med mange gode oplevelser, som en masse frivillige ildsjæle har været med til at skabe sammen med teatrene, festivalholdet og alle de andre, som støttede Aprilfestival 2018. Aprilfestival fortsætter i Hjørring i 2019.
Syddjurs Egnsteaters Aprilfestival
Play
02:58
Syddjurs Egnsteaters Aprilfestival
Syddjurs Egnsteater, der holder til på Kulturhotellet i Rønde, byder ind med to forestillinger under Aprilfestivel: "Kæmpen som ikke havde hjerte i livet" (animation og dukketeater) - og den nye krimi noir: "Liget og lottokuponen". Klip fra forestillingerne og interview med lederen af Syddjurs Egnsteater, Hege Tokle.
Reportage fra Aprilfestivalshow
Play
05:54
Reportage fra Aprilfestivalshow
Aprilfestivals fejende flotte festivalshow med et potpourri med uddrag af godt 20 teaterforestillinger trak fulde huse på Fuglsøcentret. Oplev eller genoplev dele af det godt en time lange show i denne reportage
Cikaros på Rønde Gymnasium
Play
01:53
Cikaros på Rønde Gymnasium
The Balance er en fascinerende forestilling, hvor publikum hensættes til et balancelaboratorium, hvor poetiske cirkusillusioner møder videnskabelig biomekanik og rå håndstandskoreografi.
Teatret er essensen af det, børn skal lære
Play
00:49
Teatret er essensen af det, børn skal lære
Skuespiller Betina Grove, Teatret st. tv og Teatret Fair Play, mener at teater er med til at lære børnene essensen af det, der er vigtigt: Empati.
Mariehønen Evigglad på Solgården i Mørke
Play
01:59
Mariehønen Evigglad på Solgården i Mørke
Teatret st. tv. og Teatret Fair Play har besøgt Solgården i Mørke med forestillingen Mariehønen evigglad. Pædagog Anette Mikkelsen fortæller om teater som inspiration til leg og læring.
Aprilfestival i Halling Folkepark
Play
01:54
Aprilfestival i Halling Folkepark
Kunst og kultur samler og skaber fællesskaber, siger Birgitte Holt Nielsen, formand for Halling Folkepark. Halling har haft besøg af Det Ripensiske Teaterselskab, der spillede forestillingen "To med det hele".
Teater Blik på Ådalsskolen
Play
01:19
Teater Blik på Ådalsskolen
"Hvad nu hvis..." hedder Teater Bliks forestilling om balance, rum, drømme og lege. Den daglige leder af Børnehuset Ådalen og SFO'en fortæller om, hvad teater betyder for børn.
Aprilfestival - galla i Kom-Bi
Play
01:25
Aprilfestival - galla i Kom-Bi
Børnefamilierne tog 15. april hul på Aprilfestival i Kom-Bi i Hornslet. Den gule løber var rullet ud og ballonerne pustet op til et forrygende åbningsshow hvor bl.a. Kulturskolens kor samt Blæs & Rock underholdt. Bagefter var der hygge og forskellige workshops rundt om i biografen.
Aprilfestivalsangen
Play
01:57
Aprilfestivalsangen
Kulturskolen Syddjurs kor øver, akkompagneret af Vibe Ulbrandt, "Aprilfestival", skrevet af Hege Tokle, leder af Syddjurs Egnsteater.
Tågen i bakkerne - læseprøve
Play
01:01
Tågen i bakkerne - læseprøve
Reportage fra læseprøve på egnsspillet "Tågen i Bakkerne", Djurslands Folkehøjskole i Drammelstrup nær Tirstrup. Idémager, komponist, forfatter og højskolelærer Mai Wied er stolt af, at Djurslands Folkehøjskole gennem kunst og kultur lykkes så godt med inklusion af skolens udviklingshæmmede elever, lokalbefolkningen og professionelle skuespillere, musikere, sangere og dansere. Dødishullet Tremosegård på Mols er valgt som naturkulisse om forestillingen, der får premiere 24. maj og spiller frem til 27. maj.
Aprilfestival samler kommunen
Play
01:39
Aprilfestival samler kommunen
Lederen af Syddjurs Egnsteater, Hege Tokle, ser Aprilfestival som en fin måde at samle kommunens borgere omkring kunst og kultur.
Hege Tokle fortæller om Aprilfestivalshowet
Play
01:39
Hege Tokle fortæller om Aprilfestivalshowet
Hege Tokle, leder af Syddjurs Egnsteater, fortæller om Aprilfestivalshowet torsdag 19. april på Fuglsøcentret
Syddjurs Award 2018 Highlights
Play
03:20
Syddjurs Award 2018 Highlights
Highlights fra årets Syddjurs Award Show.
Aprilfestival 2018 - Programtrailer-potpourri
Play
02:46
Aprilfestival 2018 - Programtrailer-potpourri
Korte smugkik fra syv af de i alt 165 forestillinger, der kommer til Syddjurs i forbindelse med Aprilfestival 2018 15-22. april.
Sådan gemmer du Aprilfestivalens mobilsite på iPhone
Play
00:49
Sådan gemmer du Aprilfestivalens mobilsite på iPhone
Sådan gemmer du Aprilfestivalens mobilsite på iPhone
Sådan gemmer du Aprilfestivalens mobilsite på Android-telefon
Play
00:49
Sådan gemmer du Aprilfestivalens mobilsite på Android-telefon
Sådan gemmer du Aprilfestivalens mobilsite på Android-telefon
4D-scan - sådan med Android-telefon
Play
00:49
4D-scan - sådan med Android-telefon
Sådan henter du 4D appen og scanner plakat eller postkort
4D-scan - sådan med iPhone
Play
00:48
4D-scan - sådan med iPhone
Sådan henter du 4D appen og scanner plakat eller postkort
Glæd dig til Aprilfestival
Play
01:52
Glæd dig til Aprilfestival
Glæd dig til Aprilfestival - nedkortet
Play
01:40
Glæd dig til Aprilfestival - nedkortet
Man skal kravle før man kan gå - et kunstprojekt for de små
Play
03:50
Man skal kravle før man kan gå - et kunstprojekt for de små
Man skal kravle før man kan gå ? et kunstprojekt for de små! Reportage fra Poppelvejens Børnehave i Ryomgård, hvor de ældste børnehavebørn, sammen med deres pædagoger, får ud fordret fantasi og kreativitet af lærere fra Kulturskolen Syddjurs' billedkunstlinje. Projektet har fået 240.000 kroner i støtte fra Kulturministeriet. Foruden børnehaven i Ryomgård er "Æblehaven" i Ebeltoft, "Moesbakken" i Rønde, "Thorsager Børnehus" og "Vigen" i Rønde med i kunstprojektet.
Bliv frivillig ved Aprilfestival
Play
02:20
Bliv frivillig ved Aprilfestival
Tre unge fra Rønde Gymnasium fortæller om, hvorfor de har meldt sig som frivillige til Verdens største turnerende teaterfestival med speciale i forestillinger for børn, unge og deres familier.
2017-kavalkade til Award samlet
Play
03:50
2017-kavalkade til Award samlet
Gennemgang af Syddjurs' 2017-projekter samlet til brug ved Syddjurs Award
2017-kavalkade til Award 2. del
Play
01:36
2017-kavalkade til Award 2. del
Gennemgang af Syddjurs' 2017-projekter anden del til brug ved Syddjurs Award
2017-kavalkade til Award 1. del
Play
02:21
2017-kavalkade til Award 1. del
Gennemgang af Syddjurs' 2017-projekter første del til brug ved Syddjurs Award
KulturCrew - interview med de unge
Play
02:23
KulturCrew - interview med de unge
Interview med børn og en lærer involveret i KulturCrew i forbindelse med børneteaterfestivalen Aprilfestival i Syddjurs 15.-22. april.
KulturCrew reportage fra Kolind Centralskole
Play
01:19
KulturCrew reportage fra Kolind Centralskole
KulturCrew reportage fra Kolind Centralskole, hvor eleverne i workshop-form forbereder sig på at løse forskellige opgaver i forbindelse med teaterfestivalen Aprilfestival 15.-22. april samt andre kulturarrangementer, som måtte komme.
Aprilfestivalintroduktion
Play
02:46
Aprilfestivalintroduktion
Kort introduktion til Aprilfestival i Syddjurs 2018 som supplement til artikel i Lokalavisen.
Joyful Choir
Play
00:52
Joyful Choir
Klip fra øveaften i Joyful Choir - til brug ved Syddjurs Award 2018. Del venligst ikke inden.
Talentprismodtager 2017 Line Busk Heltborg, Kongsvad Rideklub
Play
00:54
Talentprismodtager 2017 Line Busk Heltborg, Kongsvad Rideklub
Til brug ved Syddjurs Award 15. marts 2018 - bedes ikke delt før.
Verden for dine fødder - punktum for kulturhovedstadsåret i Syddjurs
Play
03:25
Verden for dine fødder - punktum for kulturhovedstadsåret i Syddjurs
Reportage med klip fra Flamencoteatrets "Verden for dine fødder" på Kulturhotellet i Rønde 21. december.
Schanniesupplement
Play
03:11
Schanniesupplement
Kun til internt brug for Aprilfestivalgruppen
2017-kavalkade
Play
04:33
2017-kavalkade
Video til brug ved afslutningen af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 på Kulturhotellet i Rønde
Lysfest på Fregatten Jylland
Play
01:54
Lysfest på Fregatten Jylland
Reportage fra lysfesten 13. december 2017, hvor Fregatten Jylland tog afsked med vikingeskibene fra åbningen af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 i Aarhus.
Fregatdirektøren om Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017
Play
01:35
Fregatdirektøren om Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017
Direktøren for Fregatten Jylland, Lars H. Olsen, ser med glæde tilbage på det, som er kommet ud af kulturhovedstadsprojektet - og som kan følge i kølvandet.
Schannie Wridt fortæller om sine idéer til vinderplakaten til Aprilfestival 2018
Play
01:15
Schannie Wridt fortæller om sine idéer til vinderplakaten til Aprilfestival 2018
Til brug som supplement til avisartikel
Rønde Karateklub
Play
00:47
Rønde Karateklub
Til brug ved Syddjurs Award 2018
Syddjurs Hardballforening
Play
00:41
Syddjurs Hardballforening
Til brug ved Syddjurs Award 2018 - Syddjurs Hardballforening
Fysisk Aktiv For Sjov
Play
00:43
Fysisk Aktiv For Sjov
Til brug ved Syddjurs Award 2018 - video fra Fysisk Aktiv For Sjov
Ebeltoft Jagthornsblæsere
Play
00:43
Ebeltoft Jagthornsblæsere
Video til brug ved Syddjurs Award 2018
Move For Life finale 2018
Play
01:00
Move For Life finale 2018
Move For Life finale
Seniorhuset Virkelyst
Play
00:43
Seniorhuset Virkelyst
Kort reportage fra Seniorhuset Virkelyst i Tirstrup. Til brug ved Syddjurs Award 2018.
KPI Taekwondo
Play
00:49
KPI Taekwondo
Til brug på Skolen i Virkeligheden
Djurslands Filatelistiske Højskole
Play
00:41
Djurslands Filatelistiske Højskole
Reportage fra en foredragsdag i den helt unikke Djurslands Filatelistiske Højskole, hvor entusiastiske frimærkesamlere samles til foredrag om frimærker og frimærkerelaterede emner. Til brug ved Syddjurs Award 2018.
SUP i Sejlklubben Ebeltoft Vig
Play
00:39
SUP i Sejlklubben Ebeltoft Vig
Videoreportage fra SUP aktiviteterne i Sejlklubben Ebeltoft Vig - til brug ved Syddjurs Award 2018
TRIF_Senior60+
Play
00:37
TRIF_Senior60+
TRIF Senior 60+ holder til i Seniorlunden ved Rønde Skole. Her gås ture, hygges - og spilles Krolf. Formand Søster Ibsen fortæller.
Spil Dansk Kolind+
Play
01:59
Spil Dansk Kolind+
Stemningsreportage fra Kolind+ 1. november 2017. Spil Dansk Ugen i Syddjurs Kommune. "Danmarks Fællessang Live for Skolebørn". Arrangeret af Kulturskolen Syddjurs og Syddjurs Bibliotek. Mona Britt Nykjær og Ronnie Flyvbjerg Olsen stod i spisen for arrangementet. Læs evt. mere på www.kulturkommune.dk
Fiskeri i Vallum Sø
Play
01:21
Fiskeri i Vallum Sø
Der landes fisk i Vallum Sø
FrivilligFredag 2017 i Rønde Idrætscenter
Play
02:40
FrivilligFredag 2017 i Rønde Idrætscenter
Stemningsreportage fra FrivilligFredag, hvor frivilligrådets formand, Peter Tofft bød velkommen, efterfulgt af Ole Bjerregaard medlem af udvalget for Plan, Udvikling og Kultur. Blandt de underholdende indslag kan ses klip med sigøjnerdans ved Jette Nitzsch, minikoncert ved Syddjurs Seniororkester, seniordans ved Dora Andersen m.fl.
PostNord Danmarks Rundt i Ebeltoft 2017
Play
01:27
PostNord Danmarks Rundt i Ebeltoft 2017
Videoglimt fra starten på sidste etape af cykelløbet PostNord Danmarks Rundt Ebeltoft-Aarhus.
Høstfest i Lyngparken september 2017
Play
01:13
Høstfest i Lyngparken september 2017
Lyngparken i Knebel holdt fredag 8. september høstfest på tværs af aldre - for beboere, borgere i byen og børnene fra Børnehuset Mols. Høstfesten er et blandt flere fælles arrangementer under overskriften "Generationsmøder" - en udløber af aktiviteterne i forbindelse med projektet "Mols i Udvikling".
Tro, Håb og Kærlighed - premieretale
Play
02:15
Tro, Håb og Kærlighed - premieretale
Premieren på "Tro, Håb og Kærlighed", skabt i samarbejde mellem Syddjurs Egnsteater og Teaterhuset Filuren, blev hjulpet på vej med en premieretale holdt af Kirstine Bille, formand for udvalget for Plan, Udvikling og Kultur. Premieren fandt sted 9. september på KulturHotellet i Rønde.
Brændingsskulptur på vej i Ebeltoft
Play
03:17
Brændingsskulptur på vej i Ebeltoft
Fredag 8. september afslører keramiker Jørgen Hansen sin såkaldte brændingsskulptur, som brændes over 24 timer ved 1000 grader. Kirstine Bille, formand for Udvalget for plan, udvikling og kultur, besøgte kunstneren og hans hjælpere der, hvor skulpturen bliver opført- overfor Maltfabrikken, syd for Hotel Ebeltoft Strand. Alle er velkomne til at følge processen og deltage i den glødende kunstevent fredag 8. september klokken 20. Taler klokken 20.30. Derefter afsløring af den glødende skulptur.
Historisk byorienteringsløb i Ebeltoft 4. november 2017
Play
03:17
Historisk byorienteringsløb i Ebeltoft 4. november 2017
Ved Move For Life lørdag 4. november inviterer Ebeltoft Bibliotek, Museum Østjylland, Ebeltoft Kirke og eventmager Lisbeth Weitemeyer på historisk orienteringsløb i Ebeltoft fra klokken 16 til 20. Løbet starter på biblioteket, hvor man får udleveret opgavehæftet med ruten rundt i Ebeltoft. På de forskellige poster er der aktiviteter og spørgsmål, man skal svare på. Orienteringsløbet, der har mange flere poster end de fire arrangører her løfter sløret for, slutter som andre dele af Move For Life på Rampen ved Maltfabrikken.
Cykeltræf i Plejecenter Lyngparken i Knebel
Play
02:12
Cykeltræf i Plejecenter Lyngparken i Knebel
Reportage fra cykeltræf på Plejecenter Lyngparken i Knebel. Syddjurs Kommunes plejecentre efterlyser frivillige cykelpiloter til at cykle hyggelige ture med ældre borgere. Mankan kontakte plejecentrene her: https://www.lyngparken.dk/piloter-soeges/
Tro Håb og Kærlighed - reportage fra første læseprøve
Play
01:41
Tro Håb og Kærlighed - reportage fra første læseprøve
Reportage fra den første læseprøve på Syddjurs Egnsteaters nye forestilling: "Tro, Håb og Kærlighed". Lederen af Syddjurs Egnsteater og forfatteren bag Hjerterumstrilogien fortæller om, hvordan 2017-forestillingen "Tro, Håb og Kærlighed" samler de enkelte dele til en samlet fortælling. Produktionen er skabt i samarbejde med Filuren i Aarhus.
Teaterleder Hege Tokle fortæller om Hjerterumstrilogien
Play
04:16
Teaterleder Hege Tokle fortæller om Hjerterumstrilogien
Lederen af Syddjurs Egnsteater og forfatteren bag Hjerterumstrilogien fortæller om, hvordan 2017-forestillingen "Tro, Håb og Kærlighed" samler de enkelte dele til en samlet fortælling. Produktionen er skabt i samarbejde med Filuren i Aarhus.
Ebeltoft Kystkultur Festival 2017 - officiel åbning
Play
01:37
Ebeltoft Kystkultur Festival 2017 - officiel åbning
Lørdag 12. august åbnede viceborgmester og udvalgsformand Kirstine Bille officielt Ebeltoft Kystkultur Festival 2017. Reportage fra dagen med bl.a. dykkere, put and take og Funny Boats.
Streetfestival på Kraftværket 2017
Play
01:09
Streetfestival på Kraftværket 2017
Videoreportage fra Kraftværket i Kolind. Tre dage med scoot, BMX, streetdance, parkour, graffiti og masser af hygge i og omkring skaterhallen.
Ebeltoft Kystkultur Festival 2017
Play
01:12
Ebeltoft Kystkultur Festival 2017
Der er lagt op til ren råhygge på havnen i Ebeltoft, hvor Ebeltoft Kystkultur Festival kører hele weekenden. Ebeltoft Harmonika-Club er blandt de musikere, som sørger for stemningsfuld musik på havnen, hvor der i løbet af festivalen kan ses opvisning af dykkere, som dykker med historisk og moderne udstyr, Funny Boat show, fiskeauktion, garnbinding, rebslagning og meget andet. Det er fem lokale aktører, som står bag festivalen til glæde for turister såvel som fastboende, som på festivalen kan høre historierne om en svunden tid, komme om bord på nogle af skibene, gå på opdagelse i boderne eller bare nyde en is, lytte til de mange hyggelige motorlyde og fornemme atmosfæren i en aktiv havn. Entréen er ganske gratis, og festivalen slutter først søndag eftermiddag, hvor gæstefartøjerne vender næsen hjem.
I Djurs og Mols på The Island
Play
01:43
I Djurs og Mols på The Island
Cellisten Jakob Kullberg indtog mandag den 31. juli scenen på The Island ved Fregatten Jylland i Ebeltoft for at spille musik af Bach og Britten for et veloplagt publikum som led i kammermusikfestivalen "I Djurs og Mols". Årets festival slutter tirsdag 1. august med vild og dansende Vivaldi i Dråby Kirke. Foreningen bag festivalen er allerede så småt ved at planlægge næste års festival - den sidste uge af juli 2018, fortæller Maj Kullberg, formand for foreningen Klassiske Koncerter.
My Icarus Complex smagsprøve på The Island
Play
02:00
My Icarus Complex smagsprøve på The Island
Ved åbningen af The Island ved Fregatten Jylland i Ebeltoft gav seks dansere en smagsprøve på en spændende moderne danseforestilling, som er en del af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017. Interview med Troels Primdahl, instruktør og koreograf på My Icarus Complex. My Icarus Complex 19.-21. august 2017. www.troelsprimdahl.com/icarus/
Møde om borgerinddragelse i Rønde Hallen
Play
05:30
Møde om borgerinddragelse i Rønde Hallen
Borgermøde med udvalget for Gentænk Borgerinddragelse
Kong Menveds Marked 2017
Play
02:04
Kong Menveds Marked 2017
Kong Menveds Marked 2017 - tæt på Kalø Slotsruin - var ligesom de foregående år præget af god markedsstemning, flotte hesteshows og ridderslag. Der var både tænkt på børn og voksne, med gøgl, teater, latinskole, riddershows, kampe og underholdende formidling af historien om middelalderen for godt 700 år siden. Musik: Sonos Olrikum og Almune.
Dronebilleder_Menveds_Marked
Play
03:55
Dronebilleder_Menveds_Marked
Allans dronevideo fra Menveds Marked 2017
Vild med sang - i naturen
Play
01:33
Vild med sang - i naturen
Kulturring Østjylland er netop nu i fuld gang med at forberede eventen "Vild med sang - i naturen". I weekenden var der øvedag på Rønde Højskole med 80 voksne og 25 børn. "Vild med sang - i naturen" fører sangglade personer fra de seks kommuner i Kulturring Østjylland sammen i en stor fælles sangoplevelse. Resultatet præsenteres ved en udendørs event i juni 2017, som foregår i de naturskønne omgivelser ved Jagtslottet i Nationalpark Mols Bjerge, søndag den 11. juni 2017, kl. 10-16. Ved koncerten vil alle de deltagende kor opføre et stort korværk: "Natur: Vild med sang", som den amerikanske komponist Butch Lacy har komponeret til lejligheden. Butch Lacy er i dag bosat i Norddjurs Kommune. Han er kendt i jazzkredse og har blandt andet erfaring med at koble professionelle og amatører i større projekter. Værket "Natur: Vild med sang" er en hyldest til naturen gennem musikken og dirigeres ved eventen af korleder og dirigent Vibe Ulbrandt fra Kulturskolen Syddjurs. Korsangen akkompagneres desuden af fire fabelagtige musikere: - Erik Sandberg, horn - Marius Ungureanu, bratch og sang - Karin Skovmand: accordion og kulning - Marius Paschke: Marimba og percussion
Syddjurskunstneres Påskeudstilling 2017
Play
01:23
Syddjurskunstneres Påskeudstilling 2017
Syddjurskunstneres Påskeudstilling 2017 Syddjurskunstnere - en forening af 28 professionelle kunstnere i Syddjurs, som beskæftiger sig med maleri, grafik, foto, keramik, glas og tekstilkunst - udstiller 13.-17. april værker på Fuglsøcentret, Dragsmurvej 6, Knebel. Videoreportage fra ferniseringen.
Reportage fra Badminton DM for ungdomsspillere
Play
02:05
Reportage fra Badminton DM for ungdomsspillere
TRIF Badminton, Rønde Efterskole og Rønde Idrætscenter - samt ikke mindst en stor flok frivillige ildsjæle - har arbejdet sammen om at gøre badminton DM for U17 og U19 til en god oplevelse for de mange deltagende spillere, trænere og pårørende. Det store stævne, som efterfølges af TRIF Badmintons påskestævne, blev afviklet i Rønde Idrætscenter, på Rønde Efterskole og i Hornslet Hallerne.
Børnekunst i Lyngparken
Play
01:01
Børnekunst i Lyngparken
Ældrecentret Lyngparken i Knebel genlød af glade barnestemmer, da børn fra Børnehuset Mols og Molsskolens indskolingsklasser holdt fernisering på deres udstilling af billeder. Der var blandt andet udstillet familiebilleder, eventyr- og kattebilleder, som de unge kunstnerspirer ivrigt viste frem for de fremmødte. Undervejs i arrangementet fik børnene og de voksne friskbagte boller, saftevand og kaffe. Et par sange blev det også til, inden turen atter gik hjemad. Billederne bliver hængende til glæde for Lyngparkens beboere og gæster i april og maj. Udstillingen markerer fortsættelsen af projektet om fremme af samarbejdet mellem generationerne - et projekt under Mols i Udvikling.
Boost Your Bike i Rønde
Play
01:35
Boost Your Bike i Rønde
Videoreportage fra Rønde Skole, hvor Kulturringen og Aarhus Cykelby var på besøg for at klargøre børnenes cykler til foråret og en tur på den 450 kilometer lange cykelrute rundt i Østjylland. Ruten, der bringer cyklisterne gennem smukke og afvekslende landskaber, åbnes på Store Torv i Aarhus 28. april klokken 10-12, og i Syddjurs åbnes ruten med arrangementet Klar, parat, kultur! 29. april klokken 13-16 med start fra Kalø Slotskro. Man skal tilmelde sig på http://www.kulturringen.dk/events Turen er på 37 km og tilpasset, så også børnefamilier med store børn, hverdagsmotionister og aktive pensionister kan være med. Også el-cykler er velkomne. På kulturringens website kan du læse mere om de mange arrangementer og om cykelruten samt den turguide, som udgives i forbindelse med lanceringen af cykelruten. Del af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.
Syddjurs Award 2017 - netværkerkeri før showet
Play
02:11
Syddjurs Award 2017 - netværkerkeri før showet
Stillbilleder fra Syddjurs Award 2017 i Rønde Idrætscenter
Syddjurs - del af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017
Play
10:07
Syddjurs - del af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017
Stumfilm, der viser bredden i Syddjurs' mange 2017-projekter i forbindelse med Eurpæisk Kulturhovedstad 2017. Vist første gang ved Syddjurs Award 2017.
Syddjurs - del af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017
Play
10:07
Syddjurs - del af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017
Stumfilm, der viser bredden i Syddjurs' mange 2017-projekter i forbindelse med Eurpæisk Kulturhovedstad 2017. Vist første gang ved Syddjurs Award 2017.
Vinterbadning i Ebeltoft
Play
00:31
Vinterbadning i Ebeltoft
Beskrivelse af aktiviteterne hos vinterbaderne i Ebeltoft. Vist første gang ved Syddjurs Award 2017.
TRX i IF Ådalen
Play
00:35
TRX i IF Ådalen
Beskrivelse af TRX-aktiviteterne i IF Ådalen. Vist første gang ved Syddjurs Award 2017.
Rønde Bordtennisklub
Play
00:33
Rønde Bordtennisklub
Beskrivelse af aktiviteterne i Rønde Bordtennisklub. Vist første gang ved Syddjurs Award 2017.
Mols Cross Club
Play
00:38
Mols Cross Club
Beskrivelse af aktiviteterne i Mols Cross Club. Vist første gang ved Syddjurs Award 2017.
Floorball i Mørke
Play
00:30
Floorball i Mørke
Beskrivelse af aktiviteterne i Mørke IF Floorball. Vist første gang ved Syddjurs Award 2017.
Midtdjurs Skytteforening
Play
00:32
Midtdjurs Skytteforening
Beskrivelse af aktiviteterne i Midtdjurs Skytteforening. Vist første gang ved Syddjurs Award 2017.
Kraftværket.com i Kolind
Play
00:36
Kraftværket.com i Kolind
Beskrivelse af aktiviteterne i Kraftværket.com i Kolind. Vist første gang ved Syddjurs Award 2017.
Hornslet Bokseklub
Play
00:35
Hornslet Bokseklub
Beskrivelse af aktiviteterne i Hornslet Bokseklub. Vist første gang ved Syddjurs Award 2017.
Bowls i Kolind
Play
00:37
Bowls i Kolind
Kort beskrivelse af bowls-spillet i Kolind+ - bragt første gang ved Syddjurs Award 2017
Syddjurs Award 2017
Play
05:29
Syddjurs Award 2017
Videoreportage fra Syddjurs Award 2017
Første møde i Gentænk Borgerinddragelse
Play
00:58
Første møde i Gentænk Borgerinddragelse
Dawn Ride
Play
00:49
Dawn Ride
Karpenhøj Naturcenter og DGI fik ikke mindre end 60 morgenfriske børn og voksne med ud på den såkaldte "Dawn Ride", hvor cyklister på lys-pyntede cykler kørte morgengryet i møde. "Det blev en fantastisk morgen og formiddag," fortæller Karen Thingstrup fra Karpenhøj Naturcenter. "Deltagere i alle aldre, var gået all in på at pynte/pimpe deres cykler ? og med forskellige sjove pimp-effekter som lysende balloner og knæklys leveret af DGI, blev de endnu flottere, før starten gik". Borgmester Claus Wistoft holdt en kort velkomsttale og kørte i front på den smukke rute i morgendisen. Kilde: Karpenhøj Naturcenter.
Ønskelandet på Thorsager Skole
Play
00:52
Ønskelandet på Thorsager Skole
Thorsager Skole var blandt de skoler i Syddjurs, som tog udfordringen op at deltage i Børneåbningen af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017. Den store kulturfest, som Syddjurs er en aktiv medspiller i.
Norddjurs' og Syddjurs' Børneåbning i Aarhus Lufthavn
Play
01:53
Norddjurs' og Syddjurs' Børneåbning i Aarhus Lufthavn
Reportage fra Norddjurs og Syddjurs fælles Børneåbning af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017. Arrangementet i Aarhus Lufthavn 20. januar 2017 involverede børn og voksne fra Nord- og Syddjurs' kulturskoler, Syddjurs Egnsteaters dramahold og kor fra Rosmus Skole.
Første møde i udvalget Gentænk Borgerinddragelse
Play
00:57
Første møde i udvalget Gentænk Borgerinddragelse
Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 video
Play
01:45
Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 video
Video fra 2017-sekretariatet til brug på diverse sociale medier
Portalen til Ønskelandet sat op i Aarhus Lufthavn
Play
01:30
Portalen til Ønskelandet sat op i Aarhus Lufthavn
Helle Hannibal og Mette Høffding fra kulturskolerne i Norddjurs og Syddjurs arbejder i disse dage på højtryk for at få klargjort portalen til "Ønskelandet" i Aarhus Lufthavn. Portalen skal være klar til Norddjurs og Syddjurs Børneåbning af Kulturhovedstad Aarhus 2017 fredag 20. januar klokken 16-18.
Birthe Linddal
Play
03:13
Birthe Linddal
Birthe Linddal, medlem af Gentænk Borgerinddragelse
Kulturskolen Syddjurs øver op til Børneåbningen 20./1.
Play
01:31
Kulturskolen Syddjurs øver op til Børneåbningen 20./1.
På Kulturhotellet i Rønde øver musikeleverne fra Kulturskolen Syddjurs de numre, de vil spille for publikum i Aarhus Lufthavn ved Børneåbningen af Kulturhovedstad Aarhus 2017. Børneåbningen med titlen "Ønskelandet" finder sted fredag 20. januar mellem klokken 16 og 18.
Move for Life - workshop 30. januar på Kulturhotellet
Play
00:43
Move for Life - workshop 30. januar på Kulturhotellet
Aarhus 2017, DGI og Syddjurs Kommune indbyder mandag 30. januar kl. 17.-19 på Kulturhotellet i Rønde til den første af fire workshops, hvor hensigten er at fostre og udvikle på idéer til gode, folkelige og anderledes idræts- og kulturprojekter. På det første møde kom en masse idéer frem om fx mountainbike med indlagt meditation, diskotek i en svømmehal med elektronisk musik under vandet, vinterbadning, kulturelt løb mellem kirker og kulturinstitutioner med indlagte happenings ? og meget, meget mere. Til at understøtte dette er dannet en Facebook gruppe for interesserede, og foruden workshoppen 30. januar er der planlagt workshops 18. april, 16. august og 5. oktober. Du kan tilmelde dig workshoppen 26. januar på mail: tste@syddjurs.dk Kommunal kontaktperson i Syddjurs: Tinna Stengaard Projektmedarbejder Kultur og Sekretariat
Molsskolen vandt Smart Parat Svar i Syddjurs
Play
00:25
Molsskolen vandt Smart Parat Svar i Syddjurs
Holdet "De dejlige Dorther" fra Molsskolens sjette klasse vandt onsdag 7. december den lokale Syddjurs-konkurrence i den landsdækkende vidensquiz "Smart Parat Svar", der drejer sig om at opnå titlen Danmarks klogeste klasse. På Rønde Bibliotek dystede i alt fire hold, og holdet fra Molsskolen vandt til sidst over "Kurts Kameler" fra Rønde Skole. Quizzen udfordrer skoleeleverne på viden om fx historie, film, natur og teknik. Eleverne fra Molsskolen går til januar videre i den regionale konkurrence, som afvikles i Randers. Smart Parat Svar, som har eksisteret siden 2015, er udviklet af Gentofte Bibliotekerne og er et samarbejde mellem biblioteker, Kulturstyrelsen og de otte TV2-regioner.
Vandkunst til Kolind+
Play
01:23
Vandkunst til Kolind+
Det nye sports- kultur- og fritidscenter Kolind+ fik torsdag 24. november 2016 overdraget en vandkunst, skabt på basis af granitelementer fra et nu nedlagt springvand i Kolind. Det er kusntneren Ingolf Steffensen, der har skabt vandkunsten for Kolind & oplands Distriktsråd. Formanden for distriktsrådet, Jens Ove Nielsen overdrog kunstværket til Kirstine Bille, formand for Udvalget for plan, udvikling og kultur. Såvel Jens Ove Nielsen som bestyrelsesmedlem i distriktsrådet, Bent Nielsen, glædede sig i forbindelse med arrangementet over den måde, som kommunen og distriktsrådet har samarbejdet om byfornyelsen og opbygningen af det nye kulturcenter, Kolind+
50.000 kroner til Kraftværket.com
Play
01:29
50.000 kroner til Kraftværket.com
Skaterparken Kraftværket.com i Kolind summede fredag 18. november af glæde og udfoldelse på løbehjul og skateboards. Skaterparken havde besøg af repræsentanter for olieselskabet Go'on, som overrakte andenpræmien i selskabets konkurrence om at blive årets forening til Kraftværkets to teamridere. En af de frivillige, Thomas Laursen, fremhævede i Kraftværkets takketale Pernille Greve, som gør en formidabel indsats for at gøre Kraftværket til et godt sted for alle. Kraftværket på Facebook: https://www.facebook.com/Kraftvaerketcom/
Fælleshaverne i Knebel
Play
10:58
Fælleshaverne i Knebel
I foråret 2016 startede en ung familie sammen med en lokal ildsjæl en fælleshave i Knebel. I haverne er der både private lodder og en skolehave. Her kan børn, voksne og ældre fra Lyngparken mødes om havedyrkning, dyr og fællesspisning i det fri. Generationsgruppen under Mols i Udvikling står bag en lille film om fælleshaverne, som kan ses her. Filmen er lavet af Steen Andersen Film
Knuds Bro
Play
03:38
Knuds Bro
Lyngparkens Dagcenter i Knebel genlød 15. november af glade barnestemmer og musik, da Ole Bollesen, formand for Udvalget for sundhed, ældre og socialområdet officielt åbnede broen mellem skolehaverne og Lyngparken: Knuds Bro. Broen er ikke mindst kommet op på grund af den frivillige lærer på efterløn, Knud Schmidt, som har stået for det meste af arbejdet. I I videoen kan du se indvielsen og høre Knud Schmidt fortælle om broens tilblivelse. Skolehaverne er led i samarbejdet mellem Lyngparken, Molsskolen og Børnehaven Urtehaven. Projekt "Generationsmøder" udspringer af projektet "Mols i Udvikling".
Modeshow i Lyngparkens Dagcenter
Play
03:09
Modeshow i Lyngparkens Dagcenter
Reportage fra modeshow i Lyngparkens Dagcenter. Elever fra femte og sjette klasse på Molsskolen har købt brugt tøj i Lyngparkens genbrugsbutik, og i faget Håndværk og Design har eleverne syet tøjet om. Foruden dagcentrets brugere var børn fra børnehaven Urtehaven på besøg. Opvisningen er led i rækken af Generationsmøder, der udspringer af projektet Mols i Udvikling.
Nyt generationsmøde på vej i Knebel
Play
01:33
Nyt generationsmøde på vej i Knebel
Lærer Laila Witt fra Molsskolen fortæller om, hvordan Molsskolen og plejecentret Lyngparken samarbejder omkring et projekt i faget Håndværk og Design, der munder ud i en modeopvisning i Lyngparken. Et blandt flere Generationsmøder, som udspringer af Mols i Udvikling.
Move for Life kickoff - stemningsbilleder
Play
02:40
Move for Life kickoff - stemningsbilleder
Kickoff-arrangementet for "Move for Life" 3. november 2016 blev afviklet på Fregatten Jylland. En kold fornøjelse, men de cirka 35 borgere - enkeltpersoner, foreningsfolk, folk fra erhvervslivet m.fl. havde en udbytterig dag, der følges op med yderligere fire workshops i 2017.
Move forLife - motionshygge
Play
00:12
Move forLife - motionshygge
Kickoff-arrangementet for "Move for Life" på Fregatten Jylland 3. november 2016 indeholdt et par små hyggelige motionsøvelser - for at holde varmen og lære hinanden at kende.
Velkommen til Molslaboratoriet
Play
02:08
Velkommen til Molslaboratoriet
Molslaboratoriets præsentationsvideo i forbindelse med Skolen i Virkeligheden. Pernille Mølgaard Andersen fortæller om mulighederne.
Kulturnatsafslutning Ebeltoft 14. oktober 2016
Play
02:34
Kulturnatsafslutning Ebeltoft 14. oktober 2016
Ebeltoft by night på Kulturnat 2016
Præsentation af programmet for Aarhus 2017-Europæisk Kulturhovedsted
Play
02:48
Præsentation af programmet for Aarhus 2017-Europæisk Kulturhovedsted
Billeder fra præsentationen af hele 2017-programmet på Aarhus Teater 12. oktober 2016.
Egil Fischers Ferieby 4. oktober 2016
Play
06:12
Egil Fischers Ferieby 4. oktober 2016
Billeder fra den renoverede Egil Fischers Ferieby 4. oktober 2016
Mens vi venter på Life Boats
Play
03:41
Mens vi venter på Life Boats
Videoreportage fra seminar i Det Grænseløse Køkken 7. oktober 2016 om mobil kunst - som velkomst til de tre sejlende kvindeskulpturer, som er forsinkede og ventes at komme til Ebeltoft mandag 10. oktober.
Frivillig Fredag 2016
Play
03:30
Frivillig Fredag 2016
Billedserie fra Frivilligrådets Frivillig Fredag i Byhallen i Kolind 30. september 2016.
Frivillig Fredag 2016
Play
03:06
Frivillig Fredag 2016
Billeder fra Frivilligrådets Frivillig Fredag 2016 i Byhallen i Kolind.
Vejleudflugt
Play
09:44
Vejleudflugt
Billedserie fra studietur til Spinderihallerne og havnen i Vejle 21. september 2016.
Lyngparkens høstfest
Play
03:06
Lyngparkens høstfest
Billeder fra høstfesten 22. september, hvor Børnehaven Urtehaven besøgte Lyngparken i Knebel.
Lyngparkens rickshaw
Play
00:18
Lyngparkens rickshaw
Lyngparken i Knebel har fået en rickshaw foræret af Borgerforeningen Mols. Den blev prøvekørt ved høstfesten 22. september.
LEGO Mindstorms demonstration
Play
02:24
LEGO Mindstorms demonstration
Troels Rasmussen, IT-produktudvikler, fortæller om programmering af enkle LEGO robotter. Han vil under Ebelfestivalen 2016 afvikle to workshops for børn i alderen 10-14 år.
Små Synger Sammen 2016 - fotos fra Kolind+
Play
01:10
Små Synger Sammen 2016 - fotos fra Kolind+
Billeder fra Små synger sammen i Kolind+ hvor Vibe Ulbrandt, Kulturskolen, aktiverede børnene i alderen 0-6 år med klassiske sanglege.
 Små Synger Sammen 2016
Play
02:02
Små Synger Sammen 2016
350 børn i alderen 0-6 år deltog i "Små synger sammen" torsdag 8. september 2016. Videoen her er fra arrangementet i Kolind+ hvor Vibe Ulbrandt fra Kulturskolen arrangerede gamle klassiske sanglege for børn, dagplejere m.fl.
Claus Wistoft og Kirstine Bille ved åbningen af Kolind+ august 2016
Play
08:26
Claus Wistoft og Kirstine Bille ved åbningen af Kolind+ august 2016
Borgmester Claus Wistoft og viceborgmester Kirstine Bille taler ved åbningen af Kolind+ august 2016.
Kolind+ åbning august 2016
Play
05:48
Kolind+ åbning august 2016
Billeder fra åbningen af Kolind+
Den Blå Tid -Syddjurs Egnsteater 2016
Play
01:29
Den Blå Tid -Syddjurs Egnsteater 2016
Billeder fra prøverne på Filuren i Aarhus 28. juni 2016. Den Blå Tid er Syddjurs Egnsteaters tredje del af trilogien Hjerterum. Premiere 8. september 2016
Sommercamp i Kulturskolen Syddjurs 2016
Play
01:49
Sommercamp i Kulturskolen Syddjurs 2016
Billedmontage fra sommercampen, hvor børn udfolder sig kreativt med grafik, musik og dans
Cirkusskole i Ebeltoft juni 2016
Play
02:39
Cirkusskole i Ebeltoft juni 2016
Billedmontage fra Cirkusskolen i Ebeltoft juni 2016
Kong Menveds Marked 2016 set fra luften
Play
03:09
Kong Menveds Marked 2016 set fra luften
Kong Menveds Marked 2016 set fra luften
Kong Menveds Marked 2016 - søndag
Play
03:08
Kong Menveds Marked 2016 - søndag
Billeder fra Kong Menveds Marked søndag 19. juni 2016
Kong Menveds Marked 2016 - lørdag
Play
02:33
Kong Menveds Marked 2016 - lørdag
Billeder fra Kong Menveds Marked lørdag 18. juni 2016
Cykelfest i Rodskov
Play
04:17
Cykelfest i Rodskov
Der var deltagere i alle aldre på turen langs landevejen mellem Ugelbølle og Rodskov, da den nye cykelsti blev åbnet 12. juni 2016. I Rodskov blev de bløde trafikanter ledt overvejen til sportspladsen, hvor lokale foreninger, organisationer, virksomheder og Syddjurs Kommune sørgede for en fest med musik og masser af hygge.
Familiecykeltur fra Ugelbølle til Rodskov
Play
02:50
Familiecykeltur fra Ugelbølle til Rodskov
Strækningen fra Ugelbølle til Rodskov, der blev åbnet af borgmester Claus Wistoft 12. juni 2016, er et af eksemplerne på, hvordan Syddjurs Kommune søger at sikre cyklisterne bedre. Siden 2007 er der anlagt 40 kilometer nye cykelstier, de fleste i det åbne land. Efter åbningstalen klippede Claus Wistoft snoren ved cykelturens startsted og sendte cyklister i alle aldre af sted mod Rodskov. Foruden cyklister var en del motionsløbere også ude for at prøve den nye sti mellem Ugelbølle og Rodskov.
Cykelstiåbning i Ugelbølle
Play
03:39
Cykelstiåbning i Ugelbølle
Den nye cykelsti mellem Ugelbølle og Rodskov blev søndag 12. juni 2016 fejret behørigt med familiecykeltur, ad landevejen til sportspladsen i Rodskov, hvor en række lokale foreninger og virksomheder samt Syddjurs Kommune sørgede for aktiviteter, musik, mad og drikke.
Naturpleje på Låddenbjerg
Play
07:23
Naturpleje på Låddenbjerg
Biolog Lars Bruun fortæller om kommunens naturpleje på en af Danmarks bedste overdrevsbakker.
Hollandsk delegation i Friland - Gentænk Landsbyen Aarhus 2017
Play
01:18
Hollandsk delegation i Friland - Gentænk Landsbyen Aarhus 2017
En hollandsk delegation fra Leeuwarden besøgte 20.-22. april Syddjurs Kommune og fik rundvisning på bl.a. Friland og i Feldballe - Årstes Landsby.
Syddjurs Award 2016 - billedserie
Play
06:17
Syddjurs Award 2016 - billedserie
Billeder taget hen over hele forløbet af Syddjurs Award 2016
Indstillinger til Billedkunstprisen
Play
01:33
Indstillinger til Billedkunstprisen
Formanden for Billedkunstrådet, Simon Aaen, havde ikke mulighed for at deltage i Syddjurs Award 2016. Han læste derfor rådets indstillinger op på video.
Syddjurs Sportsrideklub i Knebel
Play
00:32
Syddjurs Sportsrideklub i Knebel
Portrætvideo vist ved Syddjurs Award 2016
Volleyball i Hornslet
Play
00:31
Volleyball i Hornslet
Portrætvideo vist ved Syddjyrs Award 2016
Spinning i Ådalshallen
Play
00:30
Spinning i Ådalshallen
Portrætvideo vist ved Syddjurs Award 2016
Showdance i Kolind
Play
00:31
Showdance i Kolind
Portrætvideo vist ved Syddjurs Award 2016
Rodskov Havkajak
Play
00:32
Rodskov Havkajak
Portrætvideo vist ved Syddjurs Award 2016
Midtdjurs Taekwondo Klub
Play
00:32
Midtdjurs Taekwondo Klub
Portrætvideo vist ved Syddjurs Award 2016
Kunstnergruppen Rønde af 2004
Play
00:30
Kunstnergruppen Rønde af 2004
Portrætvideo vist ved Syddjurs Award 2016
Ketsjersport
Play
00:32
Ketsjersport
Portrætvideo vist ved Syddjurs Award 2016
Gymnastik i Mørke
Play
00:30
Gymnastik i Mørke
Portrætvideo vist ved Syddjurs Award 2016
Fodbold Ebeltoft IF
Play
00:30
Fodbold Ebeltoft IF
Portrætvideo vist ved Syddjurs Award 2016
Fysisk Aktiv for Sjov
Play
00:32
Fysisk Aktiv for Sjov
Portrætvideo vist ved Syddjurs Award 2016
Folkedans i Ebeltoft
Play
00:29
Folkedans i Ebeltoft
Portrætvideo vist ved Syddjurs Award 2016
Djurs Square Dance Club
Play
00:33
Djurs Square Dance Club
Portrætvideo vist ved Syddjurs Award 2016
Gentænk Landsbyen
Play
06:41
Gentænk Landsbyen
Billeder fra Gentænk Landsbyens kick off seminar i Kulturhuset InSide 6. februar 2016.
Nedtælling til 2017
Play
02:28
Nedtælling til 2017
Syddjurs tæller ned til 2017 På facaden af Dokk1 i Aarhus er nedtællingen begyndt til, at Aarhus springer ud som Europæisk Kulturhovedstad. Og i Syddjurs arbejder talrige ildsjæle på at søsætte alskens projekter, som kommunens borgere og tilrejsende turister kan få glæde af. For ikke bare Aarhus men også Syddjurs og de andre kommuner i Region Midtjylland kommer til at sprudle af kulturel aktivitet, når starten går 21. januar 2017. Aarhus 2017 løftede forleden i Turbinehallen i Aarhus en flig af sløret for nogle af de mange projekter. Præsentationen foregik på en række store tv-skærme, hvor den administrerende direktør for Aarhus 2017, Rebecca Matthews, og programdirektør Juliana Engberg viste nogle af de mange projekter.
Syddjurs Kommune bekæmper gyvel
Play
05:45
Syddjurs Kommune bekæmper gyvel
Biolog i Natur & miljø, Syddjurs Kommune, Lars Dyhrberg Bruun fortæller, hvorfor kommunen bekæmper gyvel, fx her tæt på Tirstrup Lufthavn. Et af de største problemer på tørre naturområder er gyvel. Gyvel kan på ingen tid kan lave store, tætte krat, hvor der ellers kunne være en masse meget mere værdifuld natur. Et af de steder, den er mest i vejen, er langs Ny Lufthavnsvej ved Tirstrup, hvor den fylder en stor del af den nye vejrabat. Det er synd, for vejrabatten kunne faktisk være fin og rig på blomster. Og sommerfugle! En af Danmarks bedste sommerfuglelokaliteter ligger nemlig inde på lufthavnens arealer, og hvis vejrabatten blev fri for gyvel, kunne vejkanten være en forlængelse af sommerfuglenes levested. Og hvis det sker, kan sommerfuglene måske sprede sig ned til Feldballe Bakker og videre til Mols Bjerge, hvor de skal være meget velkomne. Derfor starter Syddjurs Kommune nu maskinerne og knuser gyvelen langs vejen.
Syddjurs til kamp mod hybenrosen
Play
04:20
Syddjurs til kamp mod hybenrosen
Hybenrose, der også hedder Rynket rose, er en elsket haveplante, men planten udgør et stort problem langs strandene. Den er importeret fra Asien og har ingen naturlige fjender i Danmark. Den kan derfor sprede sig uhæmmet, og er det, man kalder en invasiv art ligesom Kæmpebjørneklo. Syddjurs Kommune går derfor i gang med at slå roserne på noget af vore allerfineste og truede natur nemlig Kattegatkysten fra Rugård Strand i nord til Øer i syd. Området er en ?stenørken? med et helt unikt plante-og dyreliv, og hvis det fik lov at forsvinde i Rynket rose, ville det være et stort tab af vores fælles naturarv. Lars Dyhrberg Bruun, der er biolog i Syddjurs Kommune fortæller, hvorfor rynket rose skal bekæmpes for at bevare det det unikke plante og dyreliv.
Kong Menveds Marked
Play
00:27
Kong Menveds Marked
Kom til Kong Menveds marked på Kalø
Løgfrøen har det godt
Play
00:29
Løgfrøen har det godt
Lübker Golf Resort er anlagt lige oveni en af landets bedste bestande af den sjældne frø Løgfrø. Århus Amt og Syddjurs Kommune har derfor gennem rådgiverfirmaet Amphi Consult stillet skrappe krav til beskyttelse af naturen, og det ser ud til, det har virket. Kommunens Natur og Miljøafdeling har de fleste år lyttet efter løgfrøer i søerne på golfbanen, og i 2015 er der fundet løgfrøer i 17 søer, hvilket er 5 søer mere end før golfbanen blev anlagt. Det ser derfor ud til, bestanden er i fremgang. Hør en optagelse med undervandsmikrofon her.
Butsnudet frø
Play
00:30
Butsnudet frø
Butsnudet frø, der lyder som en knurrende mave.
Spidssnudet frø
Play
00:38
Spidssnudet frø
Spidssnudet frø er en beskyttet art ifølge EU-habitatdirektivet og er anført i bilag IV.
Strandtudsens kvæk
Play
00:06
Strandtudsens kvæk
Lyt til hannens kvæk. Strandtudsen er der 3 - 4 bestande tilbage og er en beskyttet art i Syddjurs Kommune
Løgfrøens kald
Play
01:00
Løgfrøens kald
Lyt til løgfrøens kald - en sjælden padde og beskyttet art i Syddjurs Kommune
Syddjurs Awards 2013
Play
05:49
Syddjurs Awards 2013
Se videoen fra Syddjurs Award Show 2013
DHL 2013
Play
00:31
DHL 2013
- Syddjurs Kommune
Bryllupper den 11/11 2011
Play
02:55
Bryllupper den 11/11 2011
på Det Gamle Rådhus i Ebeltoft
Play
06:54
"Museumsbryllup"
på Det Gamle Rådhus i Ebeltoft
Lundbergsvej 2 | 8400 Ebeltoft | Telefon 87 53 50 00 | Fax 87 52 11 36 | CVR: 29189978